Οι «Αγορητές της Έδεσσας» αντιμετωπίζουν την ομάδα «Ευρωπαϊκό Μέλλον»

Στης 2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι δεύτεροι πανελλήνιοι αγώνες ρητορικής στης εγκαταστάσεις του  εκπαιδευτήριου “Ο Απόστολος Παύλος”. Η πρώτη ομάδα με όνομα  «Αγορητές  της  Έδεσσας» αποτελείτε από την Ευδοξία Ραρρή, την Παρασκευή Κουρσαράκου και τέλος την Γεωργία Μέντση. Η δεύτερη ομάδα με όνομα  «Ευρωπαϊκό Μέλλον» αποτελείτε από τον Ραπτόπουλο Δημήτριο , την Παλακίδου Αναστασία και τέλος από τον Παπανδρούδη Μιλτιάδη. Αυτές οι δύο ομάδες θα ανταλλάξουν κάποια επιχειρήματα μεταξύ τους σχετικά με το θέμα που θα τους δοθεί εκείνη την στιγμή. Οι «Αγορητές  της  Έδεσσας» θα πάρουν τον ρόλο της Κυβέρνησης που είναι κυρίως υπέρ του θέματος και η ομάδα του «Ευρωπαϊκό Μέλλον» θα πάρει τον ρόλο της Αντιπολίτευσης η οποία είναι κυρίως κατά το θέματος.

Οι  «Αγορητές  της  Έδεσσας» ξεκινούν τον λόγο τους δυναμικά λέγοντας ότι τα χρήματα εξασφαλίζουν καλύτερη παιδεία , καθώς σου προσφέρουν καλύτερες σπουδές ανάλογα με το επίπεδο σου. Επιπλέον σου προσκομίζουν ψυχαγωγία δίνοντας σου την δυνατότητα να πηγαίνεις σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες αυτό λοιπόν  σε κάνει να νιώθεις ολοκληρωμένος ηθικά. Τα χρήματα συνήθως σου διευρίνουν τους πνευματικού σου ορίζοντες και σε κάνουν να συναναστρέφεσαι με άλλος πολιτισμούς. Αφού πρώτα με το χρήμα έχεις εξασφαλίσει τις βασικές σου ανάγκες μπορείς να έχεις επιλογή να διαλέξεις το επάγγελμα που σε ενδιαφέρει και σε ικανοποιεί. Επιπρόσθετα αναφέρουν ένα πολύ σημαντικό θέμα , την υγεία. Καθώς ένα ιδιωτικό νοσοκομείο σου προσφέρει πολύ καλύτερη περίλθαψη , και έτσι αφού θα έχεις ξεπεράσει την οποιαδήποτε αρρώστια σου είσαι πλέον ευτυχής .Συνοψίζοντας επισημάνουν ότι το χρήμα είναι η αφετηρία για κάποιο αγαθό. Επίσης  λήγουν τον λόγο τους λέγοντας ότι το χρήμα είναι κάτι προσωπικό το οποίο το διαχειρίζεσαι όπως θέλεις ώστε να εξασφαλίσεις την ευτυχία σου.

Η ομάδα των αγορητών με όνομα  «Ευρωπαϊκό Μέλλον» ξεκινάει την ομιλία της αρχίζοντας με τα επιχειρήματα της, συνήθως το χρήμα απομονώνει το άτομο και χαμηλώνει το πνευματικό επίπεδο του. Επιπλέον αναφέρονται ότι απλές καταστάσεις στην ζωή μας φέρνουν την ευτυχία όπως, καθημερινές εμπειρίες με συγγενικά και φιλικά πρόσωπα. Προσθέτουν το γεγονός ότι κάποιο υλικό αγαθό θα σε κάνει ευτυχισμένο για ένα μικρό  χρονικό  διάστημα. Κλίνουν τον λόγο τους λέγοντας ότι η ευτυχεία προφανώς και δεν μπορεί να εξαγοραστεί καθώς δεν μπορεί να εξαρτάται από ένα χαρτί που θα βρεθεί σε ένα ψυχρό χρηματιστήριο.

Περιμένουμε με αγωνία ους τελικούς που θα γίνουν αύριο Κυριακή 3 Μαρτίου του 2019.  

Δήμητρα Παπαδοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *