Δεινοί ρήτορες συγκρούονται

Κατά την διάρκεια του δεύτερου προκριματικού γύρου , της πρώτης μέρας των δεύτερων πανελληνίων μαθητικών αγώνων ρητορικής τέχνης «Μαθητές αγορητές » στην  αίθουσα 009, ήρθαν αντιμέτωπες δύο ισχυρότατες ομάδες. Ειδικότερα η ομάδα της Βαρβάκειου 2 για την κυβέρνηση και η ομάδα των ρητόρων της συμφοράς  για την αντιπολίτευση ήρθαν αψύ λεκτική  διαμάχη για την επικράτηση  της θέσης τους .

Ιεραρχώντας τα επιχειρήματα της κυβερνώντος ομάδας κορυφαία  θέση κατέχει η επισήμανση του δεύτερου ομιλητή για την απόκτηση πείρας μέσω των διαφόρων ριαλιτι σόου. Πιο συγκεκριμένα τονίστηκε ότι μέσω τέτοιου είδους παιχνιδιών που αποτελούν εμπειρία ζωής οι συμμετέχοντες  επέρχονται  σε ωρίμανση . Επιπρόσθετα από την ίδια ομάδα αναφέρθηκε ότι τα ριαλιτι σόου αποτελούν ένα μέσο για να κυνηγήσουν οι νέοι τα όνειρα τους. Παράλληλα έκαναν λόγο ότι μέσω της πίεσης που ασκείται στους συμμετέχοντες  των παιχνιδιών έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να αναδείξουν τις ικανότητές τους αλλά και να τις αναπτύξουν.

Κατατάσσοντας κλιμακωτά  τις απόψεις της ομάδας των ρητόρων της συμφοράς κορυφαία θέση κατέχει  ο ισχυρισμός της ότι τα ριάλιτι σόου αποτελούν περισσότερο τρόπο για ψυχαγωγία παρά για ανάδειξη ταλέντων. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι αυτού του είδους τα παιχνίδια στοχεύουν στη διαφήμιση προϊόντων και όχι για το κοινό καλό την εξέλιξη της κοινωνίας όπως παρουσιάζεται. Τέλος  δόθηκε έμφαση ότι οι μεγάλες παραγωγές εκμεταλλεύονται την απερισκεψία των νέων και έτσι προβάλλουν τα προσωπικά τους δεδομένα θυσιάζοντας την ιδιωτικότητα στο βωμό του κέρδους και του υλικού ευδαιμονισμού.

Συνοψίζοντας ο αγώνας αυτός είχε αψύς συγκρούσεις, δυνατά επιχειρήματα ικανούς ομιλητές, δίκαια κριτική επιτροπή γεγονός που οδήγησε στην ομαλή διεξαγωγή του .

Χρηστος Τσιαντας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *