Αμφίροπη αναμέτρηση

Κατά τη διάρκεια του τρίτου προκριματικού γύρου, την πρώτη μέρα του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής τέχνης ΄΄Μαθητές Αγορητές΄΄ στην αίθουσα 009, δυο πεπειραμένες ομάδες καλούνται να μονομαχήσουν. Ειδικότερα η ομάδα ΄΄ Τα παιδιά του ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ΄΄ για την κυβέρνηση και η ομάδα ΄΄Βαρβάκειος 2΄΄για την αντιπολίτευση αντιπαρατάχθηκαν, αγόρευσαν, ρητόρευσαν στο θέμα ΄΄ Οι πόλεις δεν πρέπει να έχουν ποδηλατοδρόμο΄΄.

Η ομάδα ΄΄ Τα παιδιά του ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ΄΄ υποστήριξε με καλά δομημένα επιχειρήματα τη θέση της. Καταρχάς τόνισε ότι η αύξηση των ποδηλατοδρόμων θα είχε ως αποτέλεσμα τη μεταστροφή του επιχειρηματικού κόσμου στην παραγωγή ποδηλάτων με άμεσο απότοκο την αύξηση του δείκτη της ανεργίας που συνεπάγεται με γενικότερη οικονομική δυσμένεια. Έπειτα κατέστησαν σαφές ότι το ποδήλατο δε γίνεται να χρησιμοποιηθεί κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες, γεγονός που προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στην επιχειρηματολογία της αντίπαλης  ομάδας.

Αναντίρρητα, η ομάδα ΄΄Βαρβάκειος 2΄΄ είχαν ευπρεπή παρουσία και ισχυρά επιχειρήματα για να στηρίξουν τις απόψεις τους. Ειδικότερα, κύριος ισχυρισμός ήταν η επισήμανση για τα καυσαέρια και τους ρύπους που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα, γεγονός που εντείνει το τεράστιο οικολογικό πρόβλημα, δίνοντας του ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Επιπρόσθετα έγινε λόγος ότι η κατασκευή ποδηλατοδρόμων θα ενθαρρύνουν την ασχολία με το ποδήλατο, δηλαδή την άθληση, γεγονός που μειώνει το δείκτη της παχυσαρκίας. Τέλος αναφέρθηκε ότι το αποτέλεσμα της δημιουργίας ποδηλατοδρόμων θα  είναι η μείωση του δείκτη των ατυχημάτων.

Επιλογικά, θα λέγαμε ότι ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, δίκαιος, δεν παραβιάστηκε κανένας κανόνας, γεγονός που αποτελεί ένα θετικό χαρακτηριστικό και για  τις δυο ομάδες .Επιπλέον οι αγορητές κατάφεραν να μας επιδείξουν τις άριστες ικανότητές τους και μάγεψαν κοινό και κριτική επιτροπή με τη δεινότητα του λόγου τους. Συνεπώς η απόφαση των κριτών θα είναι δύσκολη και το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο.

Τσιάντας Χρήστος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *