Ποιοι είναι οι πραγματικοί ζωόφιλοι;

Οι σχολικές ομάδες «Αγορήται εκ Λεμεσού» και οι «Ισαίος» συναντήθηκαν σήμερα 7 Μαρτίου του 2020 στα Εκπαιδευτήρια «ο Απόστολος Παύλος» για να διαγωνιστούν στη ρητορική τέχνη.  Το θέμα πάνω στο οποίο ανάπτυξαν τα επιχειρήματά τους, είναι «Οι ζωόφιλοι επιβάλλεται να υιοθετούν τα αδέσποτα ζώα και όχι να αγοράζουν».

Την ομάδα «Αγορήται εκ Λεμεσού» συγκροτούν οι μαθητές, Σοφία Γώγογλου, Ευστρατία Τσούλου και Γεώργιος Παπακωνσταντίνου. Η εν λόγω ομάδα εκπροσωπεί μια εικονική «Κυβέρνηση», που αναβάλλεται σε μια εικονική «Αντιπολίτευση». Η «Αντιπολίτευση» εκπροσωπείτε από την ομάδα «Ισαίος». Τα παιδιά που συγκροτούν τη συγκεκριμένη ομάδα είναι οι Μαρία Αρντελεάν, Μαρία Καναβιά, Ελένη Λιόκη και ο Γιάννης Σεργιόπουλος.

Η Σοφία Γώγογλου (μέλος της ομάδας «κυβερνήσεως») αγόρευσε πρώτη, αναλύοντας  τα συνθετικά της λέξης «ζωόφιλος» . Υποστήριξε πως ένα από τα κίνητρα των ζωόφιλων είναι ο περιορισμός των αδέσποτων. Κάποιοι, όμως, μετά από ένα χρονικό διάστημα τα παρατάνε στο δρόμο. Υιοθετώντας, συνεπώς, ένα αδέσποτο, δίνουν σε αυτό μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει με αγάπη σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, διότι τα αδέσποτα κινδυνεύουν στο δρόμο. Κατέληξε, ότι ένα αδέσποτο θα δώσει την ίδια αγάπη και συντροφιά με ένα αγορασμένο.

Ο Γιάννης Σεργιόπουλος ως εκπρόσωπος της «Αντιπολίτευσης», αποδέχτηκε εν μέρει την ανάλυση της λέξης «ζωόφιλος» εκτός από το μέρος του πρώτου στόχου. Η ύπαρξη οικονομικής  δυνατότητας συνεπάγεται τα απαραίτητα για τη συντήρηση και τη φροντίδα του ζώου. Με την αγορά σώζονται τα ζώα από τον περιορισμό τους στα κλουβιά. Υποστήριξε πως δεν πρέπει να κατηγοριοποιούνται τα ζώα. Ο φιλόζωος ορίζεται από την αγάπη και την φροντίδα του στα ζώα. Με την αγορά  δίνεται η δυνατότητα απόκτησης ζώου σπάνιας ράτσα, κάτι που δεν είναι εφικτό να γίνει με την υιοθεσία ενός αδέσποτου.

Μετά τον χαιρετισμό των κριτών, ακολούθησε η ομιλία της Ευστρατίας Τσούλου (εκ μέρος της «κυβερνήσεως»), που υποστήριξε την ανάγκη μείωσης των αδέσποτων λόγω θεμάτων υγιεινής. Αντίθετε, η Ελένη Λιόκη (εκ μέρους της «αντιπολίτευσης») τόνισε πως η υιοθεσία είναι μια τάση της εποχής.

Κατά την 3η ομιλία της «κυβερνήσεως», ο Γεώργιος Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως πρέπει η αντίπαλη ομάδα να χάσει, διότι όσοι αγοράζουν ζώα είναι σαν να τα μεταχειρίζονται ως αξεσουάρ. Στην τελευταία τους ομιλία η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση έκαναν μια σύντομη περίληψη των βασικών τους θέσεων τονίζοντας γιατί πρέπει να νικήσει η καθεμία.

Η δημοσιογράφος

Χριστίνα Λιόντη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *