Είναι απαραίτητη μια σχολή γονέων;

Οι σχολικές ομάδες «Έφηβοι Αγορητές» και οι «Μούσες» συναγωνίστηκαν στον Β’ Προκριματικό Γύρο στα Εκπαιδευτήρια «ο Απόστολος Παύλος»  στο πλαίσιο των Αγώνων Ρητορικής Τέχνης στις 7 Μαρτίου 2020. Το θέμα πάνω στο οποίο κλήθηκαν να αγορεύσουν είναι αν όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί οφείλουν προηγουμένως να φοιτήσουν σε σχολή γονέων.

Αρχικά, την πρώτη ομιλία της κυβέρνησης εκφώνησε ο Αρτόπουλος Αθανάσιος, ο οποίος αφού απηύθυνε  χαιρετισμό προς όλους τους παριστάμενους, άρχισε την εισήγηση του αναλύοντας την έννοια της σχολής γονέων και τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν δημόσιο οργανισμό. Συνάμα παρέθεσε τα επιχειρήματα του σχετικά με τη θετική προοπτική φοίτησης σε μια σχολή γονέων. Ειδικότερα υποστήριξε ότι οι μελλοντικοί γονείς θα ενημερώνονται και θα αποκτούν εφόδια σχετικά με τη δημιουργία μιας υγιούς οικογένειας. Στη διάρκεια της ομιλίας του έγινε ερώτηση από την πλευρά της αντιπολίτευσης η οποία ρώτησε «Μια οικογένεια που δεν έχει φοιτήσει σε σχολή γονέων μεγαλώνει λανθασμένα το παιδί της;».

Στην συνέχεια, το λόγο έλαβε η αντιπολίτευση με ομιλήτρια την Ιωάννα Τόλιου, η οποία αποδέχτηκε  εν μέρει τον ορισμό, που έδωσε η ομάδα της κυβέρνησης και αντέκρουσε τα επιχειρήματα αυτής προβάλλοντας ότι η σχολή γονέων δεν μπορεί να διδάξει σε κάποιον πως να είναι ως γονιός.

Η δεύτερη ομιλήτρια της κυβέρνησης ήταν η Κανακλίδου Καλιρρόη, η οποία επέκτεινε τα επιχειρήματα της ομάδας της υπογραμμίζοντας ότι η φοίτηση στη σχολή δε θα είναι υποχρεωτική μετά την γέννηση του παιδιού, αλλά θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα. Έπειτα, η Περσεφόνη Βασιλειάδου από την πλευρά της αντιπολίτευσης τόνισε ότι είναι προτιμότερο οι  γονείς να συμβουλεύονται ειδικά βιβλία ή με τα χρήματα, που θα δαπανήσουν στην σχολή γονέων να καλύψουν ανάγκες του παιδιού τους.

Μετέπειτα, στην τρίτη της ομιλία η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρξουν δίδακτρα στη σχολή γονέων, καθώς όλα είναι καλυμμένα από το κράτος και επισήμανε ότι τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης είναι αβάσιμα και πρέπει αυτή να χάσει. Η αντιπολίτευση από την πλευρά της υποστήριξε ότι έμμεσα η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει τη σχολή γονέων και για αυτόν τον λόγο πρέπει να χάσει τον αγώνα.

Τέλος, στην τέταρτη ομιλία τους οι δυο ομάδες  θεώρησαν ότι ανέπτυξαν επαρκώς από την σκοπιά της η κάθε μία το ζήτημα και για αυτό θα έπρεπε να κερδίσει η κυβέρνηση κατά την γνώμη της ίδιας και η αντιπολίτευση κατά την κρίση της ίδιας της αντιπολίτευσης.

Η δημοσιογράφος

Χριστίνα Λιόντη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *