Είναι επικίνδυνος ο τουρισμός για μια χώρα;

Οι ομάδες «Φλωρινιώτες Αγορητές» και αυτή της αντιπολίτευσης συναγωνίστηκαν στα εκπαιδευτήρια «ο Απόστολος Παύλος» στις 7 Μαρτίου 2020 στον Γ’ Προκριματικό Γύρο στο πλαίσιο των Αγώνων Ρητορικής Τέχνης με θέμα το αν ο τουρισμός αποτελεί κίνδυνο για μια χώρα.

Τον λόγο πρώτα πήρε η κυβέρνηση με ομιλήτρια την Ευανθία Ταχταλίδου, η οποία αφού ανέλυσε την κεντρική έννοια του τουρισμού προχώρησε στην παράθεση επιχειρημάτων. Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε πως ο τουρισμός βλάπτει μια χώρα, επειδή αλλοιώνονται τα παραδοσιακά στοιχεία της, ενώ ισχυρίστηκε πως οι τουρίστες μεταφέρουν ασθένειες, κάνοντας αναφορά στο τελευταίο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Στην συνέχεια, η αντιπολίτευση αποδέχτηκε τον ορισμό που έδωσε η κυβέρνηση για τον τουρισμό, αντέκρουσε, όμως, με επιχειρήματα τις θέσεις της, τονίζοντας τα πολλαπλά οφέλη του τουρισμού, όπως είναι η αύξηση των θέσεων εργασίας σε μια χώρα κατά τη θερινή κυρίως περίοδο.

Έπειτα, η κυβέρνηση στη δεύτερη ομιλία της τόνισε ότι οι θέσεις εργασίας δίνονται σε ξένους, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στην χώρα. Σε αυτό το επιχείρημα, η αντιπολίτευση αντιτάχθηκε αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και προέβαλλε ότι μια  χώρα με τον τουρισμό βελτιώνει τη θέση της στην διεθνή σκηνή.

Ακολούθως, στην τρίτη της ομιλία η κυβέρνηση με ομιλήτρια τη Φαίη Ταραντσοπούλου έκανε μια σύνοψη των επιχειρημάτων της και τόνισε ότι τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης δεν είναι καθόλου πειστικά και για αυτό πρέπει να χάσουν τον αγώνα. Το ίδιο είπε και από την πλευρά της η αντιπολίτευση για την κυβέρνηση.

Τέλος, στο τέταρτο κομμάτι παρουσιάστηκαν εκ νέου τα επιχειρήματα των ομάδων και η κάθε μια υποστήριξε ότι πρέπει να νικήσει, γιατί τα επιχειρήματα της είναι βάσιμα και σωστά.

Η δημοσιογράφος

Χριστίνα Λιόντη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *