Γιατί να (μην) καταργηθεί το Instagram;

Οι ομάδες «Εν αρχή ην ο λόγος» και «Σωκράτης» συναγωνίστηκαν στα εκπαιδευτήρια «ο Απόστολος Παύλος» στις 7 Μαρτίου 2020 στο πλαίσιο των αγώνων ρητορικής με θέμα το αν πρέπει να καταργηθεί το Instagram.

Αρχικά, το λόγο έλαβε η κυβέρνηση, η οποία, αφού ανέλυσε την έννοια, του Instagram υποστήριξε ότι πρέπει να καταργηθεί, διότι δημιουργεί ψυχοσωματικά πρόβλημα σε όσους το χρησιμοποιήσουν. Αντίθετα, η αντιπολίτευση τόνισε ότι το Instagram αποτελεί μέσο κοινωνικής αλληλεπίδρασης, όπως και πηγή γνώσης και ενημέρωσης.

Στη δεύτερη ομιλία της η κυβέρνηση έκανε λόγο για τον απρόσωπο χαρακτήρα του μέσου αυτού και υπογράμμισε το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να πέσει εύκολα θύμα εκφοβισμού, σε αντίθεση με την αντιπολίτευση η οποία υπογράμμισε ότι μειώνει τις χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ οικείων και γνωστών με την αποστολή και μόνο ενός δωρεάν μηνύματος.

Στη συνέχεια,η τρίτη ομιλία της κυβέρνησης ήταν επικεντρωμένη στην αντίκρουση της επιχειρηματολογίας της άλλης πλευράς και στον λόγο που πρέπει η άλλη πλευρά να χάσει τον αγώνα. Το ίδιο έκανε και από την πλευρά της και η αντιπολίτευση.

Τέλος, στην τέταρτη ομιλία τους οι δυο ομάδες (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) έκαναν μια συνοπτική παρουσίαση των βασικών θέσεων τους πάνω στο τεθέν ζήτημα.  Διαδοχικά προέβαλε η κάθε ομάδα την άποψη ότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε στη διάρκεια του αγώνα ήταν επαρκή και πειστικά και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να νικήσει.

Η δημοσιογράφος

Χριστίνα Λιόντη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *