Σχολή γονέων: μία σχολή για να ετοιμάσει τους μελλοντικούς γονείς;

Στο δεύτερο γύρο των 3ων Πανελλήνιων μαθητικών αγώνων ρητορικής τέχνης «Μαθητές Αγορητές», το θέμα που ανακοινώθηκε στις δύο ομάδες ήταν το ότι όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί να οφείλουν προηγουμένως να φοιτήσουν σε σχολή γονέων.  Η πρώτη ομάδα, η ομάδα της κυβέρνησης τάσσεται υπέρ αυτού, ενώ η δεύτερη ομάδα είναι αρνητικά προσκείμενη σε αυτό.

Η πρώτη ομάδα ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη σχολή θα είναι δωρεάν και μονοετής ώστε να μην επιβαρύνει, όσους μελλοντικούς γονείς διδάσκονται εκεί. Τόνισε ότι η κακοποίηση, σωματική και ψυχολογική, των παιδιών από τους γονείς πρέπει να σταματήσει και οι γονείς πρέπει να μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά απέναντι στα παιδιά τους. Από την άλλη, η δεύτερη ομάδα είπε ότι με μία σχολή, με κάποιους κανόνες δε θα λυθεί το πρόβλημα. Ένας καλός τρόπος είναι η ψυχοθεραπεία για τα άτομα που έχουν λαθεμένη κοινωνικοποίηση και ψυχικά προβλήματα.

Επιπλέον, η πρώτη ομάδα μίλησε για τα κακώς πρότυπα που περνούν πολλοί γονείς στα παιδιά τους και ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με τη σχολή γονέων και με τις συμβουλές καλής συμπεριφοράς, που θα παρέχονται. Η δεύτερη ομάδα αντέκρουσε αυτό το επιχείρημα λέγοντας ότι τα πρότυπα δεν μπορούν να καθοριστούν από ένα βιβλίο παραδείγματος χάριν, και πως ο κάθε άνθρωπος και ο μέλλοντας γονέας έχει το δικό του χαρακτήρα και με διαφορετικό τρόπο θα αναθρέψει τα παιδιά του. Επιπλέον αναφέρθηκε στο ότι η μητρότητα και η πατρότητα είναι δύο έμφυτα χαρακτηριστικά και πως δεν είναι αναγκαία η σχολή γονέων. Οι μέλλοντες γονείς μπορούν να συμβουλευτούν τους γονείς τους, όπως και άλλους φίλους τους, που είναι ήδη γονείς για τον καλύτερο δυνατό τρόπο ανατροφής των παιδιών τους.

Η δημοσιογράφος

Αναστασία-Μαρκέλλα Δανά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *