«Θέλουμε να μεγαλώσουμε ανθρώπους και όχι στρατιωτάκια»

Στο πλαίσιο των τρίτων Πανελλήνιων Αγώνων Ρητορικής Τέχνης “Μαθητές Αγορητές”, που έλαβε χώρα στα Εκπαιδευτήρια “ο Απόστολος Παύλος” στη Θεσσαλονίκη διεξήχθη συζήτηση με θέμα: Όσοι γονείς επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί οφείλουν προηγουμένως να φοιτήσουν σε σχολή γονέων, το οποίο απασχόλησε ιδιαίτερα τις δύο αντίπαλες ομάδες της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης και τις οδήγησε σε μια εκτενή διαπραγμάτευση.

Πιο συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση υποστήριξε πως η φοίτηση των γονέων σε μια τέτοια σχολή είναι αδήριτη ανάγκη και στήριξε τη γνώμη της αυτή με πληθώρα επιχειρημάτων. Τόνισε πως μέσω της εκπαίδευσης που θα λάβουν εκεί θα αποκομίσουν ειδικές γνώσεις, που θα συνδράμουν, ουσιαστικά, στον τρόπο ανάθρεψης των παιδιών τους και θα καταφέρουν με αυτόν τον τρόπο να διαμορφώσουν σωστούς ανθρώπους. Σχολίασε, επίσης, πως με αυτή τους τη συμμετοχή τους δίνεται η δυνατότητα για κοινωνικοποίηση και αλληλεπίδραση με άλλους γονείς με τους οποίους θα μπορούν να μοιράζονται τα προβλήματα και τις κοινές  ανησυχίες τους.

Στον αντίποδα, η Αντιπολίτευση αντιτάθηκε έντονα στην παραπάνω διάσταση του θέματος πλαισιώνοντας την άποψή της αυτή με ένα σύνολο επιχειρημάτων. Πιο συγκεκριμένα, έθιξε την οικονομική έκταση που θα έχει μια τέτοια πράξη λέγοντας πως θα επέφερε σημαντική επιβάρυνση στους γονείς αν επρόκειτο για τον ιδιωτικό τομέα και αυξημένη φορολογία στους πολίτες στην περίπτωση του δημοσίου. Επιπλέον, έκανε αναφορά στην πιθανή δημιουργία τοξικών σχέσεων ανάμεσα στους γονείς-φοιτητές ενός τέτοιου ιδρύματος και τον ανταγωνισμό που πιθανά θα αναπτυχθεί ανάμεσα τους σχετικά με το ποιος είναι καλύτερος γονέας. Τελείωσε τον λόγο της λέγοντας πως δεν υπάρχουν κανόνες μητρότητας και πατρότητας που να μπορούν να διδαχθούν, πως το κάθε παιδί έχει διαφορετικές ανάγκες και πως η κοινωνία επιθυμεί ξεχωριστές οντότητες και όχι ανθρώπους στρατιωτάκια αναθρεμμένους με κανόνες που έχουν ορίσει κάποια τέτοια εξειδικευμένα ιδρύματα.

Η δημοσιογράφος

Βασιλική Παλητζήκα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *