Αγορά ή υιοθεσία;

Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος στις 7 Μαρτίου οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης “Μαθητές Αγορητές” έλαβαν χώρα στα εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος, στη Θεσσαλονίκη με στόχο οι μαθητές  να αναπτύξουν τα επιχειρήματα τους και να μπουν στον ρόλο των αγορητών. Αναλυτικότερα, η ομάδα «Αεί αγορεύειν» στον ρόλο της κυβέρνησης και αντίστοιχα η αντιπολίτευση με την ομάδα «λογοτεχνίτες» επιχειρηματολόγησαν με θέμα «οι ζωόφιλοι επιβάλλεται να υιοθετούν αδέσποτα ζώα και όχι να αγοράζουν» ,ώστε να πείσουν τους κριτές.

Αρχικά, η κυβέρνηση ανέλυσε τον όρο ζωόφιλος και ξεκίνησε να παραθέτει τα επιχειρήματα της, τονίζοντας ότι η υιοθεσία δίνει ευκαιρίες για μια καλύτερη ζωή στα ζώα, αλλά ταυτόχρονα βελτιώνει και την εικόνα της κοινωνίας. Τέλος, υποστήριξαν ότι η υιοθεσία είναι μια κίνηση ανθρωπισμού, η οποία είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί από όλους.

Από την άλλη, πλευρά η αντιπολίτευση τόνισε ότι όλα τα ζώα, είτε βρίσκονται στα «petshop», είτε όχι, πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο και με την ίδια αγάπη. Ακόμα τόνισαν πως στα «petshop» οι συνθήκες πολλές φορές δεν είναι οι καλύτερες, αφού τα ζώα μπορεί πολλές φορές να κακομεταχειρίζεσαι και αργά ή γρήγορα να καταλήξουν αδέσποτα. 

Μετά από μια σειρά επιχειρημάτων, που παρατέθηκαν από τις δύο ομάδες, «αει αγορεύειν» και «λογοτεχνίτες» υποστηρίζοντας τις θέσεις τους πάνω στο θέμα, τόνισαν η κάθε μεριά τη δίκη της οπτική, κινούμενη πάντα σε λογικά πλαίσια.  

Ο δημοσιογράφος

Λαμπράκης Νικόλαος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *