Γονείς σε… σχολεία

Το Σάββατο 7 Μαρτίου στα Εκπαιδευτήρια “ο Απόστολος Παύλος” διεξήχθησαν οι τρίτοι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης “Μαθητές Αγορητές”. Οι δύο ομάδες, της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης ή αλλιώς οι «λόγου δόκιμοι» και «ο Πυθαγόρας ο Σάμιος», όπως ονομάζονται αντίστοιχα, επιχειρηματολόγησαν πάνω στο θέμα «όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί οφείλουν προηγουμένως να φοιτήσουν σε σχολή γονέων». 

Ξεκινώντας, η ομάδα της κυβέρνησης ανέλυσε τη φράση και εξήγησε ότι μια τέτοια σχολή είναι απαραίτητη, καθώς βοηθάει τους μελλοντικούς γονείς με διάφορους τρόπους για την ανατροφή του παιδιού τους. Στον αντίποδα, η αντιπολίτευση έκανε λόγο για το αίσθημα και τη συμπεριφορά του γονέα, τονίζοντας πως δεν είναι αντικείμενο διδασκαλίας, αλλά αποκλειστικά προσωπικό θέμα. Ακόμα η ομάδα «λόγου δόκιμοι» στηρίχτηκαν στο γεγονός ότι η σπουδαιότητα των μαθημάτων αυτών βοηθάει στην αντιμετώπιση της εγκατάλειψης του παιδιού, καθώς η παρακολούθηση τέτοιων μαθημάτων τόνισαν ότι δημιουργεί υπεύθυνους και ευσυνείδητους ανθρώπους.

Αντικρούοντας την πρόταση αυτή, η ομάδα «ο Πυθαγόρας ο Σάμιος» μίλησε για τα οικονομικά έξοδα των μαθημάτων και για το πως αυτά θα επιβαρύνουν την οικογένεια. Τέλος, ανέφεραν το γεγονός ότι οι καλύτεροι για συμβουλές που αφορούν την ανατροφή των παιδιών δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους τούς γονείς ή ακόμα και όσοι φίλους έχουν αποκτήσει δικά τους παιδιά.

Συμπερασματικά, η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση, έθεσαν οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά επιχειρήματα, τα οποία απαντούσαν στις ανάγκες και την οπτική της κάθε ομάδας, με σκοπό να πείσουν την κριτική επιτροπή με τα επιχειρήματα τους.

Ο δημοσιογράφος

Λαμπράκης Νικόλαος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *