«Προφίλ κινδύνου»

Τα Εκπαιδευτήρια “ο Απόστολος Παύλος” για ακόμα μια φορά φιλοξένησαν τους τρίτους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές» με στόχο νέα παιδιά να μπορλεσουν να αναπτύξουν τα επιχειρήματα τους πάνω σε καίρια θέματα. Το Σάββατο 7 Μαρτίου η ομάδα της κυβέρνησης «λογοτεχνίτες» κλήθηκε να αναπτύξει τις απόψεις της έναντι της ομάδας της αντιπολίτευσης «νικητές» σε ένα μοντέρνο θέμα, «το Instagram πρέπει να καταργηθεί».

Ξεκινώντας τον γύρο η κυβέρνηση πήρε τον λόγο και, αφού ανέλυσε γλωσσικά το θέμα, μίλησε για τους κινδύνους του Instagram. Αρχικά, τόνισε τη δυνατότητα υποκλοπής των προσωπικών στοιχείων και δεδομένων πράγμα που μπορεί να οδηγήσει στην αποπλάνηση των χρηστών ή ακόμα και στον διαδικτυακό εκφοβισμό. Έπειτα, ανέφερε τον κίνδυνο εθισμού για τους νέους  με απόρροια τη ψυχική αποτελμάτωση και τη μοναξιά που μπορεί να επιφέρει.

Η ομάδα της αντιπολίτευσης, ωστόσο, μίλησε για τον ρόλο που έχει αυτή η εφαρμογή στη ζωή των νέων και για το ποσό μπορεί να βοηθήσει στην κοινωνικοποίηση των ατόμων. Ακόμα, η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων ενισχύεται, όπως υποστήριξε η δεύτερη ομάδα. Αναλυτικότερα, καταρρίπτονται όλες οι αποστάσεις, αφού πλέον όλοι έχουν τη δυνατότητα να μιλάνε μέσα από μηνύματα, αλλά και με βιντεοκλήση, άρα βοηθάει στη ψυχολογική και προσωπική εξέλιξη του ανθρώπου 

Γίνεται πρόδηλο ότι και οι δυο ομάδες έθεσαν αρκετά επιχειρήματα  για να υποστηρίξει η καθεμία τη θέση της, σχετικά με το εάν πρέπει τελικά να καταργηθεί η εφαρμογή του Instagram. Σίγουρα, και οι δυο ανέφεραν προσωπικούς και ψυχολογικούς λόγους, παραθέτοντας παραδείγματα και αναλύοντας τις απόψεις τους δημιουργώντας έτσι έναν όμορφο αγώνα λόγου και πνεύματος για το κοινό.

Ο δημοσιογράφος

Λαμπράκης Νικόλαος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *