Σχολές Γονέων

Πάρτε θέση! Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 και ξεκινάει ο δεύτερος προκριματικός γύρος των 3ων Πανελληνίων Αγώνων Ρητορικής Τέχνης “Μαθητές Αγορητές”, στις αίθουσες των Εκπαιδευτηρίων «ο Απόστολος Παύλος», στη Θεσσαλονίκη.  Οι δημοσιογράφοι του Ομίλου Δημοσιογραφίας του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, μαζί με την καθηγήτριά μας, την κ. Αμαλία Καραμήτρου,  είμαστε έτοιμοι! Η Κυβέρνηση και η Αντιπολίτευση αγωνίζονται για να πείσουν τους κριτές, να αντικρούσουν τους αντιπάλους τους και να εντυπωσιάσουν το ακροατήριο. «Όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί οφείλουν προηγουμένως να φοιτήσουν σε Σχολή Γονέων», είναι το υπό συζήτηση θέμα.

H Κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η φοίτηση στις Σχολές Γονέων, θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες  να γίνουν καλύτεροι γονείς και, κατά συνέπεια, τα παιδιά τους να γίνουν καλύτεροι πολίτες. Επίσης, διατυπώνουν την άποψη ότι η Σχολή θα προβάλει το σωστό πρότυπο γονέα, ώστε οι φοιτούντες να αποκτήσουν επίγνωση των υποχρεώσεων προς τα παιδιά τους. Θεωρούν μάλιστα ότι οι υποψήφιοι γονείς από τη στιγμή που θέλουν να αποκτήσουν παιδί πρέπει να βρουν τον απαραίτητο χρόνο, ώστε να φοιτήσουν στη συγκεκριμένη σχολή. Τέλος, πιστεύουν ότι με τη φοίτηση στη Σχολή θα ωριμάσουν οι γονείς ψυχικά, θα καταπολεμηθεί ο πανικός και θα αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις για όλη τους τη ζωή. 

Από την άλλη πλευρά, η Αντιπολίτευση πιστεύει ότι είναι προσωπική υπόθεση κάθε γονιού το πώς θα μεγαλώσει το παιδί του. Ταυτόχρονα, κάποιες γονεϊκές υποχρεώσεις είναι γνωστές και δεν προαπαιτούν παρακολούθηση κάποιας σχολής. Επιπλέον, κάθε παιδί είναι διαφορετικό, και η ανατροφή ενός παιδιού είναι μια βιωματική εμπειρία. Τονίζουν, επίσης, ότι στις μέρες μας, δεν έχουν όλοι οι μέλλοντες γονείς την οικονομική ευχέρεια να πληρώσουν δίδακτρα. Τέλος, επισημαίνουν ότι αδιαμφισβήτητα υπάρχει το μητρικό ένστικτο! Οι ομάδες ολοκληρώνουν τις αγορεύσεις τους. Η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη! Και για μας μια όμορφη ανάμνηση!

Οι δημοσιογράφοι

Κατερίνα Μυτιλέκα, Κασσιανή Παπαγεωργίου 

Όμιλος Δημοσιογραφίας 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *