Συνέντευξη με τον Χρήστο Δημήτριο Μανακίδη

Συνέντευξη με τον Χρήστο Δημήτριο Μανακίδη, μαθητή 1ης Λυκείου από το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και στην ομάδα «Τα Ρητοράκια» λίγο πριν τους ημιτελικούς αγώνες.

Χρήστο συγχαρητήρια για την πρόκριση σας στους ημιτελικούς των τρίτων Αγώνων Ρητορικής Τέχνης “Μαθητές Αγορητές”;

«Ευχαριστώ, εντάξει ευελπιστούμε να περάσουμε και στον τελικό, αφού τα καταφέραμε μέχρι εδώ… Αφού φτάσαμε στην πηγή ας πιούμε και το νερό!»

Έχεις συμμετάσχει ξανά στους αγώνες ρητορικής;

«Ναι. Στους συγκεκριμένους αγώνες ήταν για όλους μας πρώτη φορά, αλλά για εμένα ήταν πρώτη φορά, που συμμετείχα σε ρητορικούς αγώνες και μπορώ να πω ότι είναι μία υπέροχη εμπειρία. Πραγματικά, αναντικατάστατη! Μου άρεσε πάρα πολύ και ειλικρινά μακάρι να μπορούσα να τη ζήσω και ακόμη χίλιες φορές! Μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η εμπειρία».

Πώς νιώθεις για τις νίκες που πήρατε και περάσατε στους ημιτελικούς, μετά από μία γεμάτη μέρα εχθές;

«Εντάξει. Μπορώ να πω ότι ήταν μία κουραστική μέρα . Το συνειδητοποίησα με το που γύρισα σπίτι ότι ήταν κουραστική, αλλά χάρηκα, γιατί πρώτη φορά μπορέσαμε να συνεργαστούμε με τέτοιο τρόπο ως ομάδα. Γενικότερα, δουλέψαμε άψογα για αυτά που θέλαμε και πιστεύω πως όλοι κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας και, εντάξει, είμαι πολύ χαρούμενος.»

Γνωριζόσασταν από πριν σαν ομάδα;

«Ναι. Ήμασταν όλοι μαζί από την 1η γυμνασίου και γνωριζόμαστε αρκετά καλά. Έχουμε αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με όλους. Ήταν απλά ένα αποκορύφωμα στις σχέσεις μας».

Υπήρξαν στιγμές που νιώσατε αμφιβολίες για τη νίκη με κάποιες αντίπαλες ομάδες;

«Ναι. Με ορισμένες ομάδες που αγωνιστήκαμε πίστευα ότι δε θα μπορούσαμε, αλλά εν τέλει καταφέραμε και ανταπεξήλθαμε σε αυτές τις δυσκολίες που μας παρουσιάστηκαν. Δηλαδή, ήταν και συγκινητικό από ένα σημείο και μετά».

Τι πιστεύεις ότι σας ξεχώρισε ως ομάδα;

«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι η ομαδική δουλειά που κάναμε, γιατί κανένα άτομο δεν υπήρξε αμέτοχο στη συζήτηση. Ο καθένας βοηθούσε με το δικό του τρόπο, όπως και το γεγονός ότι είμαστε πειθαρχημένοι και έχουμε βρει, να το πω, ένα δικό μας πρόγραμμα. Γενικά, πιστεύω ότι ήταν η πειθαρχία και η ομαδικότητά μας που βοήθησε κυρίως».

Η δημοσιογράφος,

Αναστασία-Μαρκέλλα Δανά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *