Η επιστημονική ομάδα επιμελείται τα θέματα των Αγώνων Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές». Απαρτίζεται από τα παρακάτω μέλη, σε αλφαβητική σειρά:
Απόφοιτος Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του τομέα Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών Α.Π.Θ.. Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (ΕΣΔΙ), κατεύθυνσης Εισαγγελέων και ασκούσα Εισαγγελικά καθήκοντα από το έτος 2016. Συμμετοχές, διακρίσεις και βραβεύσεις ως ομιλήτρια σε πανελλήνιους, περιφερειακούς, τοπικούς Ρητορικούς Αγώνες του Υ.Π.Ε.Π.Θ., ως ομιλήτρια και κριτής σε Διασχολικούς Ρητορικούς Αγώνες της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και των Αρσακείων Σχολείων καθώς και ως ομιλήτρια και κριτής σε Δια-Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα Επιχειρηματολογίας και Ρητορικού Λόγου που διοργανώθηκαν από το Α.Π.Θ. και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.). Μέλος της Εθνικής Ομάδας Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής (ατομικού) με συμμετοχές και διακρίσεις σε αγώνες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πρωταθλήτρια Ελλάδος σύνθετου ατομικού Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής και κατάκτηση τεσσάρων Χρυσών και ενός Ασημένιου Μεταλλίου στο σύνθετο ατομικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ρυθμικής Αγωνιστικής Γυμναστικής Συλλόγων και Ατομικού Β’ Κατηγορίας κατά το έτος 1999.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Σικάγο, Στρασβούργο, Χάγη, Λονδίνο κ.ά. σε θέματα Διεθνούς Δικαίου. Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής Κομοτηνής (ΔΠΘ), όπου υπηρέτησε στη συνέχεια από το 1974 έως το 1993. Από το 1994 ως το 2014 υπηρέτησε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, όπου και ίδρυσε την Έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής. Εισήγαγε τον θεσμό των προσομοιώσεων των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών στα Ελληνικά πανεπιστήμια, ήδη από τη δεκαετία του 1980. Tο 2001, δημιούργησε και καθιέρωσε τον θεσμό του ThessISMUN (Thessaloniki International Student Model United Nations).
Η Λίνα Παπαδοπούλου είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, Έδρα Jean Monnet «Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτισμού» και ακαδημαϊκή συντονίστρια του Κέντρου Αριστείας Jean Monnet “European Constitutionalism and Religion(s)”. Σπούδασε Νομική (πτυχίο, ΑΠΘ, 1993 και μεταπτυχιακό, Trier Γερμανίας, 1994), και Πολιτική Θεωρία (μεταπτυχιακό London School of Economics, 1999), και ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο Ανόβερο στο ευρωπαϊκό συνταγματικό δίκαιο, με υποτροφία της Friedrich-Ebert-Stiftung (1996-98). Ως μεταδιδακτορική υπότροφος Marie Curie της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εργάστηκε στο LSE (1999-2001) και στο ΑΠΘ. (2001-02). Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα και οι επιστημονικές της δημοσιεύσεις αφορούν κυρίως θέματα ελληνικού, συγκριτικού και ευρωπαϊκού συνταγματικού δικαίου (ιδίως, δημοκρατία, θεσμοί άμεσης συμμετοχής, κόμματα, σχέση εθνικού και ευρωπαϊκού δικαίου), θεμελιωδών δικαιωμάτων (ιδίως, ισότητα και απαγόρευση αρνητικών διακρίσεων, οικογενειακής ζωής), θρησκείας και δικαίου, και βιοηθικής (ιδίως, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και ευθανασία). Είναι μέλος του “European Consortium for Church and State Research” (ECCSR), του “European Commission on Sexual Orientation Law” (ECSOL) και του European Constitutional Law Network (ECLN).
Αποφοίτησα από το Πειραματικό Σχολείο Παναπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 1985. Παρακολούθησα τις βασικές νομικές σπουδές στο Τμήμα Νομικής της Σχολής Ν.Ο.Π.Ε. του Α.Π.Θ.. Πραγματοποίησα διδακτορικές σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολωνίας υπό την εποπτεία του Καθηγητή Dr. iur. Andreas Wacke, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Το έτος 1997, αναγορεύθηκα διδάκτωρ (Dr. iur.) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κολωνίας με τη διάκριση ‘summa cum laude’ (‘άριστα΄). Η διδακτορική διατριβή μου με θέμα ‘Die collatio dotis: Mitgift und Miterben – Auseinandersetzung im römischen echt’ εκδόθηκε το 1998 από τον γερμανικό εκδοτικό οίκο Βöhlau Verlag με χορηγία της Deutsche Forschungsgemeinschaft. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας ολοκλήρωσα σειρά μαθημάτων επιγραφικής, παπυρολογίας και λατινικής νομικής ορολογίας. Είμαι απόφοιτος του διετούς κύκλου σπουδών Παλαιογραφικής Επιστήμης της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης (1998 – 2000), καθώς και της Παιδαγωγικής Σχολής ΠΑΤΕΣ – ΣΕΛΕΤΕ Θεσσαλονίκης, ετήσιας διάρκειας (1999 – 2000). Τον Ιούνιο του 2009 εκλέχθηκα λέκτορας στο Τμήμα Νομικής του Α.Π.Θ. στο γνωστικό αντικείμενο ‘Ιστορία Ελληνικού και Ρωμαϊκού Δικαίου μετά από εξέλιξη σε οργανική θέση Καθηγήτριας, της βαθμίδας της Επίκουρης Καθηγήτριας με τετραετή θητεία στο γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία Ελληνικού και Ρωμαϊκού Δικαίου». Είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορικών του Δικαίου, στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας εκλέχθηκα και υπηρέτησα για τη θητεία 2013 – 2016, καθώς και μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Eίμαι μέλος της Eπιστημονικής Επιτροπής του Επιστημονικού Περιοδικού Interpretatio prudentium. Roman Law and Roman Legal Tradition in review (εκδ. Πανεπιστημίου Λισαβόνας).
Απόφοιτος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Απόφοιτος Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Καθηγήτρια Φιλόλογος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Λύκεια της Θεσσαλονίκης. Σύμβουλος, προπονήτρια και εκπαιδεύτρια Ρητορικής σε ομάδες μαθητών Λυκείων και Γυμνάσιων. Σύμβουλος και εκπαιδεύτρια Ρητορικής σε ομάδες ενηλίκων. Συμμετοχές, διακρίσεις και βραβεύσεις ως πρόεδρος, κριτής και προπονήτρια σε Ρητορικούς Αγώνες του Υ.Π.Ε.Π.Θ., σε Διασχολικούς Ρητορικούς Αγώνες της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και των Αρσακείων Σχολείων και σε αγώνες Ρητορικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη Εισηγήτρια σε σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια με θέμα την προώθηση και διδασκαλία της Ρητορικής Τέχνης σε ομίλους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΑΠΘ.
Ο Ανδρέας Τάκης είναι επίκουρος καθηγητής στη Νομική Σχολή ΑΠΘ, όπου διδάσκει φιλοσοφία του δικαίου, καθώς και πρόεδρος του ΔΣ του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης.