3 Νοεμβρίου, 2017

Οργανωτική Eπιτροπή

Γεώργιος Γεωργόπουλος
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο του Δημοσίου Δικαίου με κύρια αντικείμενα το Συνταγματικό Δίκαιο, το Διοικητικό Δίκαιο και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Από το Δεκέμβριο του 2013 είναι Υπ. Διδάκτορας στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο το Ευρωπαϊκό Συνταγματικό Δίκαιο. Μεταξύ των ενδιαφερόντων του συγκαταλέγεται ο ρητορικός λόγος: έχει συμμετάσχει ήδη από τα έτη των λυκειακών και πανεπιστημιακών του σπουδών σε πανελλήνιους αγώνες επιχειρηματολογίας με διακρίσεις ενώ μέχρι σήμερα έχει επί πολλά έτη μετάσχει ως κριτής σε διασχολικούς αγώνες ρητορικού λόγου διοργανωμένους από τα Αρσάκεια σχολεία Θεσσαλονίκης και το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.

Δήμητρα Καρακιουλάκη
ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΘ

Η Δήμητρα Καρακιουλάκη είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 2010 έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών συνεδρίων, MUN, ευρωπαϊκών και διεθνών κοινοβουλίων, καθώς και σε διαγωνισμούς debate και δημοσίου λόγου, λαμβάνοντας διακρίσεις και βραβεία για την επίδοσή της. Είναι ενεργό μέλος της ELSA, της ομάδας νέων Youthorama και του NSHSS, ενώ διατέλεσε εθελόντρια σε απευθείας σύνδεση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Το 2018 συμμετείχε στη 12η συνεδρίαση της Επιτροπής του ΟΗΕ για τις Εξαναγκαστικές Εξαφανίσεις στη Γενεύη, ενώ το 2019 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Νομικών Διαπραγματεύσεων στο Τόκιο. Την ίδια χρονιά, εκπροσωπώντας τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, κέρδισε την Πρώτη Θέση και το Βραβείο Καλύτερης Συνεργασίας Ομάδας στον ad hoc διεθνή διαγωνισμό διαπραγματεύσεων στο Ντουμπάι. Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής των συνεδρίων «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» και «Μαθητές Αγορητές».

Νικόλας Μπλούνας
ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΘ

Ο Νικόλαος Μπλούνας είναι 20 ετών και σπουδάζει στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Η εμπειρία του σε προηγούμενα συνέδρια περιλαμβάνει ποικίλες συμμετοχές τόσο σε MUN όσο και σε άλλου τύπου προσομοιώσεις, γεγονός που συμβάλλει θετικά στην οργανωτική του δυνατότητα και ικανότητα. Αναλυτικά έχει συμμετάσχει σε πληθώρα MUN, TMUN και ACMUN, όπου στο committee του ICJ έχει βραβευτεί και ως Best Judge. Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε συνδιασκέψεις του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Νέων (ΕΥΡ), όπου διακρίθηκε και προτάθηκε σε διεθνές συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο και παρακολούθησε. Τέλος, ρητορικοί και λοιποί μαθητικοί διαγωνισμοί συγκαταλέγονται στην εμπειρία του, τόσο σε επίπεδο συμμετοχής όσο και οργάνωσης.

Εύα Πλιάγκα
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Απόφοιτος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Απόφοιτος Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Καθηγήτρια Φιλόλογος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Λύκεια της Θεσσαλονίκης. Σύμβουλος, προπονήτρια και εκπαιδεύτρια Ρητορικής σε ομάδες μαθητών Λυκείων και Γυμνάσιων. Σύμβουλος και εκπαιδεύτρια Ρητορικής σε ομάδες ενηλίκων. Συμμετοχές, διακρίσεις και βραβεύσεις ως πρόεδρος, κριτής και προπονήτρια σε Ρητορικούς Αγώνες του Υ.Π.Ε.Π.Θ., σε Διασχολικούς Ρητορικούς Αγώνες της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και των Αρσακείων Σχολείων και σε αγώνες Ρητορικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη Εισηγήτρια σε σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια με θέμα την προώθηση και διδασκαλία της Ρητορικής Τέχνης σε ομίλους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΑΠΘ.

Ερατώ Φεσατίδου
ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΘ

Η Ερατώ Φεσατίδου είναι προπτυχιακός φοιτήτρια στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον της για τη ρητορική τέχνη ξεκίνησε από τα μαθητικά της χρόνια λαμβάνοντας μέρος σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ρητορικής τέχνης στα Αγγλικά στα αγωνίσματα των διττών λόγων, του αυθόρμητου λόγου και της εκφραστικής ανάγνωσης. Τα συνέδρια συνεχίζουν να καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της, καθώς ασχολείται ενεργά με προσομοιώσεις Ηνωμένων Εθνών και λοιπών Περιφερειακών Οργανισμών, καλλιεργώντας, έτσι, την κλίση της προς το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς σχέσεις. Παράλληλα, έχει εκπληρώσει πρακτική άσκηση στη Διεύθυνση του ΟΗΕ του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ φέτος συμβάλει ως ασκούμενη στο Κέντρο Αριστείας Έδρας Jean Monnet του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνολικά, η συνεδριακή της εμπειρία της έχει επιτρέψει να εναλλαχθεί σε μια πληθώρα διαφορετικών ρόλων, οδηγώντας στη συμμετοχή της στη διοργάνωση του «Μαθητές Αγορητές» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, όπως ισχύει επίσης για το "Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη", που διεξάγεται τον Δεκέμβριο.