Νοέμβριος 3, 2017

Οργανωτική Eπιτροπή

Γεώργιος Γεωργόπουλος
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ
Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο του Δημοσίου Δικαίου με κύρια αντικείμενα το Συνταγματικό Δίκαιο, το Διοικητικό Δίκαιο και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Από το Δεκέμβριο του 2013 είναι Υπ. Διδάκτορας στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο το Ευρωπαϊκό Συνταγματικό Δίκαιο. Μεταξύ των ενδιαφερόντων του συγκαταλέγεται ο ρητορικός λόγος: έχει συμμετάσχει ήδη από τα έτη των λυκειακών και πανεπιστημιακών του σπουδών σε πανελλήνιους αγώνες επιχειρηματολογίας με διακρίσεις ενώ μέχρι σήμερα έχει επί πολλά έτη μετάσχει ως κριτής σε διασχολικούς αγώνες ρητορικού λόγου διοργανωμένους από τα Αρσάκεια σχολεία Θεσσαλονίκης και το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
Δήμητρα Καρακιουλάκη
ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΘ
Είναι τριτοετής φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος του Κολεγίου Ανατόλια. Από το 2010 έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε διάφορες προσομοιώσεις (Μοντέλα) Ηνωμένων Εθνών, σε διεθνείς και εθνικές συνδιασκέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, σε ρητορικούς αγώνες, καθώς και στο Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων. Είναι ενεργό μέλος της ομάδας ELSA (European Law Students’s Association), του Youthorama, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, καθώς και του NSHSS. Ασχολείται με τον εθελοντισμό, έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων εθελόντρια σε απευθείας σύνδεση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Τον Μάρτιο του 2017 συμμετείχε στη 12η συνεδρία της Επιτροπής του ΟΗΕ για τις Αναγκαστικές Εξαφανίσεις στη Γενεύη.
Αλεξάνδρα Μάρα
ΝΟΜΙΚΟΣ - ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Απόφοιτος Νομικής Σχολής του ΑΠΘ (1983). Μεταπτυχιακοί τίτλοι:Στον Κλάδο Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών, Νομική Σχολή Α.Π.Θ. 1986 και στον Κλάδο Ιστορίας, Κοινωνιολογίας και Φιλοσοφίας του Δικαίου, Νομική Σχολή Α.Π.Θ. 2000. Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης από το 1985 έως το 1997. Επιμορφώτρια επί σειρά ετών στην Εισαγωγική Επιμόρφωση Δημοσίων Υπαλλήλων στο Περιφερειακό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης στη Θεσσαλονίκη. Καθηγήτρια Νομικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1987.Από το 2007 και επί δέκα χρόνια Διευθύντρια στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Διακρίθηκε για καλές εκπαιδευτικές πρακτικές στο πλαίσιο της αριστείας και καινοτομίας από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς και άλλους από επίσημους φορείς Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής από το 2012 Διασχολικών Ρητορικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Εισηγήτρια σε σεμινάρια και ημερίδες με θέμα την προώθηση και τη διδασκαλία της Ρητορικής Τέχνης σε ομίλους και σε προγράμματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Νικόλας Μπλούνας
ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΘ
Ο Νικόλαος Μπλούνας είναι 20 ετών και σπουδάζει στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Η εμπειρία του σε προηγούμενα συνέδρια περιλαμβάνει ποικίλες συμμετοχές τόσο σε MUN όσο και σε άλλου τύπου προσομοιώσεις, γεγονός που συμβάλλει θετικά στην οργανωτική του δυνατότητα και ικανότητα. Αναλυτικά έχει συμμετάσχει σε πληθώρα MUN, TMUN και ACMUN, όπου στο committee του ICJ έχει βραβευτεί και ως Best Judge. Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε συνδιασκέψεις του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Νέων (ΕΥΡ), όπου διακρίθηκε και προτάθηκε σε διεθνές συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο και παρακολούθησε. Τέλος, ρητορικοί και λοιποί μαθητικοί διαγωνισμοί συγκαταλέγονται στην εμπειρία του, τόσο σε επίπεδο συμμετοχής όσο και οργάνωσης.
Εύα Πλιάγκα
ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΡΗΤΟΡΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Απόφοιτος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Απόφοιτος Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Καθηγήτρια Φιλόλογος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Λύκεια της Θεσσαλονίκης. Σύμβουλος, προπονήτρια και εκπαιδεύτρια Ρητορικής σε ομάδες μαθητών Λυκείων και Γυμνάσιων. Σύμβουλος και εκπαιδεύτρια Ρητορικής σε ομάδες ενηλίκων. Συμμετοχές, διακρίσεις και βραβεύσεις ως πρόεδρος, κριτής και προπονήτρια σε Ρητορικούς Αγώνες του Υ.Π.Ε.Π.Θ., σε Διασχολικούς Ρητορικούς Αγώνες της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και των Αρσακείων Σχολείων και σε αγώνες Ρητορικής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη Εισηγήτρια σε σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια με θέμα την προώθηση και διδασκαλία της Ρητορικής Τέχνης σε ομίλους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του ΑΠΘ.
Ερατώ Φεσατίδου
ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΘ
Η Ερατώ Φεσατίδου είναι δευτεροετής φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη. Από το 2012 επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ρητορικούς λόγους λαμβάνοντας μέρος σε αρκετές προσομοιώσεις-μοντέλα Ηνωμένων Εθνών, εθνικές και μια διεθνή συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων και πανελλήνιους διαγωνισμούς ρητορικής, αποσπώντας τιμητικές διακρίσεις. Αποτελεί ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, της ELSA Thessaloniki, της AIESEC Greece και της Χ.Α.Ν.Θ. Ασχολείται με τον εθελοντισμό όντας εκπαιδεύτρια στα χειμερινά προγράμματα εκπαίδευσης στελέχων της Χ.Α.Ν.Θ, καθώς και στην κατασκήνωση της Χ.Α.Ν.Θ Αγ. Νικολάου.